...

Microcement Halmstad

Microcement har blivit ett populärt val för de som vill förvandla sina ytor till något elegant och modernt. Om du är intresserad av microcement i Halmstad och funderar på att använda det för ditt nästa renoveringsprojekt, har du kommit till rätt plats. Jojic Bygg har certifikation för användning av microcement och kan hjälpa dig att skapa drömytor.

VAD ÄR MICROCEMENT?

Microcement är en speciell typ av beläggning som används för att skapa släta och eleganta ytor. Det är en blandning av cement, polymerer och andra tillsatser som vanligtvis är mycket tunn, oftast bara några millimeter tjock. Den kan appliceras på olika typer av underlag, inklusive betong, kakel, trä och gips. Detta gör det till ett mångsidigt alternativ för att förnya och förbättra ytor.

Microcement är baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcement kallas ibland även designcement, microbetong eller microtopping. Eftersom vårt material endast bygger 2-4mm så påverkas varken konstruktion eller befintliga lister och dörrar av vikt och tjocklek.

Vår microcement kan appliceras på allt från små bänskivor och golv i en villa i Halmstad, till offentliga miljöer på flera hundra kvadratmeter. Det vanligaste användningsområdet för microcement i Halmstad är vid nybyggnation istället för betonggolv, vid badrumsrenovering eller på stora foglösa bänkskivor. Den färdiga ytan får ett exklusivt utseende som är lätt att rengöra och underhålla eftersom den inte har några skarvar där smutsen kan fastna.

Beroende på vilket av våra material ni väljer kan ni få allt från en slät yta utan struktur till en grov yta som påminner om en rustikare puts (texturerna). Vi kan skapa betongytor i vilken färger ni vill och med flera olika ytbehandlingar. Mängden liv i materialet beror utöver på materialvalet även på hantverkaren, temperaturen luftfuktighet mm. med andra ord blir alla ytor unika. När microcementen härdar får det en hård betong yta med mycket eller lite liv och struktur i.

Även om ingen yta blir den andra så kräver materialet att hantverkaren vet vad den gör. Vi säljer endast vår proffsprodukt till certifierade hantverkare som fullföljt kurser med oss och som därmed vet hur man ska applicera microcement. På så vis gör vi vad vi kan för att hantverkarna vi arbetar med ska göra alla våra kunder nöjda. Med våra 100+ företag har vi Sveriges största nätverk av certifierade applicerare.

 
Vi kan därför ta på oss projekt i alla storlekar, i hela landet. Även om vi utgår från Halmstad.

Bilderna är lånade.

 • Microbase används alltid som basprodukt, det är i microbasen styrkan i materialet ligger. Vill man ha en grövre struktur så kan man även använda microbase som slutprodukt. Microbasen finns i kornstorlekarna 0,4-0,6mm, med en grövre bas får man ett hårdare golv med rustikare finish.
 • Microdeck kan användas på golv, vägg mm. Microdeck ger en mycket slitstark betongyta och är produkten vi rekommenderar på golv som utsätts för hårt slitage. Ytan blir slät med med en medium struktur.
 • Microfino är i första hand en vägg produkt men kan även användas på golv.  Den är gjord på extremt fin cement och läggs mycket tunt. Ytan blir helt slät utan några porer. Med microfinon får man ofta ett något livligare mönster än med microdeck, vi kan även “bränna” materialet vilket ser ut som glättad betong.
 • Microstone är utmärkt för utomhusbruk, på grund av den grövre cementen får den ett putsliknande utseende med en exklusiv look. Detta uppnås genom de olika ytbehandlingarna och färgerna. De grövre kornen ger den även bra “antihalk” egenskaper vilket gör att den passar bra på ytor som annars kan bli hala.
 • Aquaciment används i bastu, pooler och dammar. Detta på grund av dess motståndskraft mot salter och klor i vattnet.

 

 • Microcement är ett extremt flexibelt material vilket gör att microcementen inte spricker.
 • Med en tjocklek på 2-3mm påverkas ej konstruktionen av microcementens tyngd. Detta kan jämföras med 3-5cm som ett betonggolv bygger.
 • Bord, möbler mm som görs i microcement blir inte flera 100kg tunga som en betongmöbel.
 • Behöver ej justera dörrar mm. då dessa ej påverkas av tjockleken vid appliceringen.
 • Vid slipning av betonggolv kan inte färgen justeras i efterhand. Med microcementen är inte detta ett problem.
 • Blir betongslipningen dålig så går detta ej att rädda efteråt, med microcementen kan man lägga ett nytt lager om så önskas.
 • Microcement kan användas inomhus, utomhus, i badrum, på golv, väggar, tak, möbler mm.
 • Brett utbud av färger och texturer till skillnad från vanlig betong.
 • Utmärkt vidhäftningsförmåga som kan användas direkt på nästan alla ytor: kakel, marmor, stengods, terrazzo, betong, gipsskivor, cement, gips etc.
 • Med microcement behöver man ej skydda plattan under hela bygget vid nyproduktion.
 • “Antihalk” yta, beroende på materialval.
 • Kan användas i badrum och då appliceras direkt på nuvarande ytskikt.
 • Snabb och smidig applicering jämfört med processen av ett vanligt betonggolv.

 

 

 • Kan skapa stora eller små skarvlösa ytor med betongkänsla.
 • Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
 • Vattenresistent efter försegling.
 • Kan appliceras direkt på nuvarande ytskikt i badrum, detta sparar både tid och pengar jämfört med att riva ut och börja om från början.
 • Naturmaterial, det vill säga endast organiska och vattenbaserade produkter.
 • Ytorna hålls lätt fria från smuts och bakterier. Rengörs med endast vatten och PH-neutralt rengöringsmedel.
 • Kräver inte lika stora och tunga maskiner som vid betongarbete.
 • Unika ytor –  ingen yta blir den andra lik.

 

MICROCEMENT I BADRUM

Med microcement i badrum skapar vi en exklusiv och unik betongyta efter din smak. Du får en enhetlig, foglös betong som är lätt att rengöra, detta gör det till ett perfekt material för badrum. Vill du ta det ett steg längre? Varför inte göra din vask eller badkar i microcement, ja det går alldeles utmärkt…

Angående den ständiga frågan om microcement är godkänt i badrum? I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum. D.v.s det är inte klinkern/kaklet eller microcementen man godkänner, utan tätskiktet (folien) som används under ytskiktet som är godkänt.

Vårt populärast val är microfino på väggarna. Microfinons fina korn ger en slät betong med mycket eller lite livligt mönster, med mycket mönster blir ytan aningen “marmorerad” medan valet av lite mönster gör betongen “molnig” och harmonisk.

Vill du ha ett lite råare och kallare utseende, då rekommenderar vi någon av våra övriga produkter.

Microfino ger en mycket slät finish med ett livligare intryck, kan fås med mycket eller lite “marmorering”.

Microdeck gör ytan lite grövre, naturligare och råare

Microbase ger ett rustikt utseende

Samtliga produkter kan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i microcementen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild så hjälper vi dig.

 

RENOVERA MED MICROCEMENT

Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så måste man inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt och i bra skick. Man kan istället applicera microcementen direkt på kakel / klinker och då slippa mycket extra jobb och utgifter. För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället att applicera microcement på kaklet så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett. Resultatet blir ett modernt och lättstädat badrum i microcement.

Tätskiktet behöver då inte heller vara godkänt enligt dagens tätskikts regler så länge ytskiktet är intakt. Detta då renoveringen inte innebär att man river ut det gamla badrummet. För att detta ska kunna utföras krävs det att alla plattor är intakta, golvbrunnen ser bra ut, fallet är bra mm. Med andra ord, ett badrum i fint skick men med ett utseende som inte faller kunden i smaken. Misstänker ni/vi någon skada så måste badrummet renoveras från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan inte hoppa över några renoveringsmoment. Vid renovering av ett äldre badrum bör man tänka på att ni fortfarande har ett äldre badrum, men med ett modernt utseende.

Fördelar med att renovera ett äldre badrum i microcement:

 • Behöver inte riva ut ditt gamla kakel/klinker om tätskiktet är helt.
 • Slipper allt damm och smuts som kommer utav att riva ut ett gammalt badrum
 • Mindre kostnader för VVS, elektriker, nytt tätskikt mm.
 • Modern unik look med minimalt arbete.
 • Installationen kräver inga tunga maskiner eller verktyg, till skillnad från vanlig betong.

Fördelar med microcement i badrum:

 • Inga skarvar och fogar som samlar smuts.
 • Lätt att rengöra.
 • Mindre jobb, mindre tid, lägre kostnad.
 • Modern betong look

Microdeck som är vår vanligaste golvprodukt ger en rå, naturlig betongkänsla. Dess aningen grövre korn ger ett mycket hårt betonggolv med mycket hård yta samt hög motståndskraft mot slitage, slag, repor etc. Med microcementen kan man skapa stora, foglösa betongytor utan skarvar som blir lätta att rengöra och underhålla. Microdeck passar utmärkt för offentliga miljöer, butiker, restauranger och andra platser med hög trafik. När man har ett färdigt microcement golv kan man med små enkla medel ändra färg när så krävs, alternativt bara lägga på ett nytt ytskikt för att få ett nytt och fräscht golv.

Microdecken kan även appliceras på trappor, väggar, i badrum, fasader och terrasser eller som designbetong till handfat och bänkskivor.

Alla våra övriga produkter utom microfino går även att använda som betonggolv.

Microstone ger ett putsat/kornigt utseende

Microbase ger ett rustikt utseende

Samtliga produkter kan sedan appliceras på olika vis för att nå ytterligare strukturer och mönster i betongen. Berätta för oss hur du vill ha det eller skicka en referensbild så kan vi säkert göra det som du önskar.

 

Fördelar med betonggolv av microcement.

 • Snabbare och lättare att applicera än betong.
 • Appliceringen kräver inga tunga maskiner eller verktyg som massiv betong.
 • Mindre jobb, lägre kostnad, mindre tid.
 • Lättare, så det finns inga ökade strukturella belastningar på byggnaden.
 • Behöver inte byta dörrar, foder etc då produkten endast bygger 3mm och därmed fortfarande går under dörren.
 • Kan användas i alla rum, även på andra plan där vanliga betonggolv kan vara för tunga.
 • Kräver inga fogar och spricker inte.
 • Mycket slitstarkt.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.